A cerimonia de entrega da 12ª edición dos Premios da Organización Mundial de Turismo (OMT) celebrada onte no marco de Fitur tivo sabor galego
A gastronomía de Galicia foi a gran protagonista da cerimonia de entrega da 12ª edición dos Premios da Organización Mundial de Turismo (OMT) celebrada onte no marco da Feira Internacional de Turismo de Madrid, Fitur.
A cena de gala foi dirixida polo prestixioso chef galego Estrella Michelin, Pepe Solla, en colaboración cos alumnos do Centro Superior de Hostelería de Galicia (CSHG).
A velada contou coa presenza de importantes axentes e representantes turísticos de todo o mundo converténdose nun escaparate único para a promoción internacional dunha das principais fortalezas de Galicia como destino.
A directora de Turismo de Galicia foi a encargada de presentar os finalistas ao premio á innovación en organizacións non gobernamentais (ONG).
Durante o acto Nava Castro destacou que a gastronomía é unha parte fundamental do destino Galicia ao constituír a segunda motivación pola que os turistas elixen a Comunidade galega.
A responsable de Turismo da Xunta sinalou que a gran variedade de materias primas unido á calidade destas e a excelente xeración dos xefes de cociña, permitiron que a gastronomía de Galicia distíngase na actualidade en todo o mundo pola súa calidade e a súa autenticidade. “A paixón polo produto de calidade e a vangarda na elaboración dos pratos da cociña galega conseguen un resultado cheo de sabor e equilibrio que non deixa a ninguén indiferente”, afirmou Nava Castro.
Un centro de referencia internacional
Así mesmo, a directora de Turismo de Galicia resaltou o prestixio internacional co que conta na actualidade o Centro Superior de Hostalería de Galicia.
Máis de 2.000 profesionais xa se graduaron no CSHG, no que ademais se desenvolven actividades formativas e labores de consultaría e exportación do seu modelo formativo.
Os profesionais que saíron do centro nos seus máis de 20 anos de funcionamento desenvolven o seu labor profesional en máis de 60 países do mundo, acadando cada ano unha inserción laboral superior ao 85% no ano seguinte de rematar os estudos.
Gran momento para a gastronomía galega
Esta cena constitúe unha mostra máis de que a gastronomía e a formación de Galicia están a vivir o seu mellor momento.
Neste ano, a nosa comunidade alberga trece restaurantes que contan co recoñecemento da Guía Michelin, unha das máis prestixiosas e esixentes de todo o mundo. Galicia consolidou, así, unha tendencia á alza ao recibir por primeira vez trece Estrellas Michelin.
Así mesmo, o panorama gastronómico de Galicia tamén loce grazas a 37 Soles Repsol que distinguen a 26 dos nosos restaurantes entre os mellores.
A isto hai que engadir que existen 51 establecementos de restauración galegos distinguidos coa Q de Calidade Turística o que sitúa a nosa comunidade na 6ª posición estatal.