• Ambas as competicións, nas que participaron un total de 14 alumnos e alumnas dos diferentes centros de FP de Galicia, tiveron lugar o pasado martes no CIFP Compostela
• O evento, organizado pola Asociación Galega de Barmen, ten por obxectivo que os estudantes se introduzan no mundo da coctelería e que acheguen así un valor engadido ao sector de servizos de restauración e bar
A Asociación Galega de Barmen (AGABA), celebrou o pasado martes a segunda edición do Campionato “Novos Talentos” e a primeira do Campionato “Interescuelas”. Ambas as competicións, que tiveron lugar no CIFP Compostela, contaron coa organización desta asociación sen ánimo de lucro e co apoio de diferentes casas comerciais.
Esta iniciativa, que xurdiu o pasado ano 2022, ten por obxectivo que os estudantes de Formación Profesional en Galicia introdúzanse no mundo da coctelería e que acheguen así un valor engadido ao sector de servizos de restauración e bar. Desta forma, do mesmo xeito que se dun campionato oficial da asociación tratásese, os mozos barmans foron valorados por diferentes aspectos: as súas receitas innovadoras, as decoracións dos grolos e a súa destreza na barra.
En total foron 14 os mozos que se deron cita e participaron en dúas competicións diferentes. A do II Trofeo “Novos Talentos”, na que debían elaborar un cóctel de autor, e a do I Trofeo de Gin&Tonics “Interescuelas” no debían elaborar este combinado.
Unha vez elaboradas ambas as creacións e sumadas as puntuacións das diferentes destrezas tivo lugar a entrega de premios, sendo o gañador do II Trofeo “Novos Talentos” Gonzalo Gómez, alumno do CIFP Compostela e do I Trofeo “Interescuelas” Lois Sánchez, alumno do CIFP Vilamarín.
A maiores, como subcampións clasificáronse nas respectivas competicións Pablo Santamaría do CIFP Paseo das Pontes e Brais Brea do CIFP Compostela. No terceiro posto clasificáronse Eva Gómez do CIFP Carlos Oroza e Alexandre Stagnitta do CIFP Compostela.