Friday 22 de November de 2024

A Xunta promove o Selo de Calidade Artesanía Alimentaria cunhas xornadas técnicas


― A Axencia Galega de Calidade Alimentaria organiza unhas xornadas técnicas para a promoción desta nova figura de calidade diferenciada

― Esta iniciativa chagará aos concellos de Betanzos, Lugo, Allariz, Pontevedra e Santiago de Compostela neste mes de outubro e en novembro

― Entre os participantes atópanse empresas artesanais, tendas gourmet e bloggers gastronómicos que achegarán os seus coñecementos e experiencias na produción e comercialización de produtos artesáns

A Axencia Galega de Calidade Alimentaria, dependente da Consellería do Medio Rural, levará a cabo unhas xornadas técnicas para promocionar a nova figura de calidade diferenciada Artesanía Alimentaria. A Axencia dará a coñecer este distintivo e a importancia do produto alimentario artesán como alimento de calidade coas Xornadas Artesanía Alimentaria 2023, que terán lugar en varios concellos galegos.

Este ciclo de xornadas comezarán o vindeiro martes, 24 de outubro, no Liceo Arquivo de Betanzos, para continuar en Lugo o día 26, na Praza de Abastos. No mes de novembro, esta iniciativa de promoción trasladarase ata Allariz o día 7, no Salón de Actos do propio Concello, ao recinto feiral de Pontevedra o 13 e rematará no Museo Pedagóxico de Galicia, en Santiago de Compostela, o día 29.

A Axencia Galega de Calidade Alimentaria pretende, con esta iniciativa, expoñer os requisitos normativos, os procedementos para rexistros e as vantaxes de pertencer á Artesanía Alimentaria, ademais de presentar outras figuras de calidade diferenciada ou certificacións públicas.

Entre os participantes atópanse empresas artesanais, tendas gourmet e bloggers gastronómicos, que achegarán os seus coñecementos e as súas experiencias na produción e comercialización de produtos alimentarios artesáns aos asistentes a estas xornadas de promoción.

Por último, esta iniciativa pretende converterse nunha xornada para o coñecemento mutuo e o intercambio de ideas e proxectos entre empresas artesanais e tendas gourmet. Por iso, tanto operadores de Artesanía Alimentaria como as tendas poderán participar nun espazo de encontro que se deseñará para tal fin.

Para participar é preciso inscribirse de xeito previo a través deste documento en liña.

Lei de calidade alimentaria
Este tipo de propostas poñen en valor a calidade dos produtos galegos, algo polo que a Xunta aposta decididamente. Exemplo diso é a nova Lei de calidade alimentaria, que está en tramitación no Parlamento, e que busca dotar aos produtos alimentarios galegos dunha nova dimensión no mercado, máis competitiva e atractiva.