Friday 22 de November de 2024

Seis estudantes protagonizan a primeira final de “Talentos by Abril”


Seis finalistas de Galicia, Asturias e Cantabria bateranse na primeira edición do Concurso Gastronómico Talentos byAbril. A cita será o venres 24 de Marzo no Centro Superior de Hostalería de Galicia en Santiago de Compostela, a partir das 9h.

Un xurado composto por referentes na gastronomía como Iñaki Bretal, estrela Michelin e chef do restaurante Ou Eirado de Pontevedra; Lara Roguez, chef e propietaria do restaurante Abarike en Xixón; Alfonso López, influencer e autor do blogue gastronómico Receitas de Rechupete; Ricardo Ezcurdia, xornalista gastronómico para a sección Cantabria na mesa do xornal O Diario Montañés; Eufrasio Sánchez Martín, xornalista gastronómico para o xornal O Comercio e; Elena Pérez Canle, responsable de Marketing de Aceites Abril, valorarán as propostas finalistas e buscarán o talento dos futuros profesionais de cociña do noroeste de España.
Os finalistas das escolas participantes son:
• CIFP Carlos Oroza (Pontevedra, Pontevedra) – Raúl Bea Vila
• CIFP Compostela (Santiago de Compostela, A Coruña) – Marcos Arufe Blanco
• CIFP Paseo das Pontes (A Coruña, A Coruña) – Iria Ferrín Olveira
• IES Peñacastillo (Santander, Cantabria) – África Saiz García
• IES Valle de Aller (Moreda de Aller, Asturias) – Diego Cortina Castañón
• IES Vilamarín (Ourense, Ourense) – Cristina López Garriga

Estes estudantes cociñarán en directo as súas propostas culinarias baseadas na cultura do aceite e os produtos locais de calidade. O xurado catará as propostas e valorará o traballo global, @teniendo en cuenta a destreza mostrada polos concursantes, innovación na elaboración do prato, a utilización e unificación de produtos D.O.P. ou I.G.P. no prato ou selos de calidade e de quilómetro cero onde prime o AOVE, así como a presentación dos pratos e o sabor.

A final comezará ás 9:00 horas. Hora na que se presentarán os participantes e asignarase mediante sorteo, o espazo de traballo así como orde de presentación dos pratos. Ás 10:00 horas dará comezo o tempo de elaboración das receitas. Os participantes contarán con dúas horas para elaboración e empratado, de forma graduada e en intervalos de 10 minutos entre candidato e candidato, para presentar as súas propostas #ante o xurado para a súa cata e valoración. Desta maneira, o primeiro estudante empezará ás 10:00 horas e o sexto estudante ás 10:50 horas, e empezaranse a presentar as propostas desde as 12:00 horas ata as 12:50 horas. Finalizada a elaboración e proceso de cata de todas as propostas, o xurado retirarase a deliberar e fará o anuncio do gañador e entrega do premio.
O certame pretende potenciar o talento dos futuros profesionais de cociña, fomentando a aprendizaxe ao redor da cultura do aceite, á vez que promove o uso de produtos locais.

Desde a firma ourensá comentan que “este primeiro ano superou as súas expectativas polos alumnos rexistrados e a calidade das propostas da fase de pre-selección”. En palabras de Elena Pérez Canle, responsable de Marketing de Aceites Abril “Estamos moi felices por ver que as novas xeracións de chefs manteñen a ilusión e a capacidade de esforzo á vez que mostran a súa curiosidade polos produtos locais e como non polas diferentes variedades de aceites”.