Turismo de Galicia e o Grupo Nove celebraron no Museo San Telmo un espectáculo gastronómico no que participaron 22 dos xefes de cociña máis destacados da comunidade galega
Turismo de Galicia e o Grupo Nove trasladaron a San Sebastián a gastronomía de Galicia nun showcooking celebrado no Museo San Telmo da cidade vasca para promover a alta cociña galega.
Tras o éxito logrado nas accións desenvolvidas en anos anteriores en Madrid, Santiago de Compostela e Barcelona, o evento celebrado agora no País Vasco contou coa participación de vinte e dous dos xefes de cociña máis destacados de Galicia que mostraron nunha das principais mecas da gastronomía, o talento e a creatividade innovadora da cociña galega.
O acto contou coa presenza da directora Turismo de Galicia, Nava Castro, profesionais da cociña, personalidades do ámbito empresarial vinculado coa gastronomía e a alimentación, e representantes da cultura e da política.
En total máis de 250 asistentes puideron desfrutar de varias sesións de cociña en vivo protagonizadas polo Grupo Nove e aderezadas coa proxección de imaxes, nunha festa de exaltación da cociña de autor, da gastronomía e dos produtos galegos.
Durante o evento, a directora de Turismo de Galicia destacou que cada un dos cociñeiros galegos que conforman o Grupo Nove ten un aceno de identidade que os caracteriza e diferenza do resto pero todos comparten o mesmo entusiasmo pola súa profesión. “Todos defenden unha cociña creativa, sinxela, emocional e elaborada con produtos de calidade”, afirmou Nava Castro.
A responsable de Turismo da Xunta sinalou que a gastronomía galega está no seu mellor momento. Neste senso, Nava Castro resaltou os máis de 20 produtos enogastronómicos con distintivo de calidade que avalan os produtos galegos, e as 12 Estrellas Michelin, os 37 Soles Repsol e as 59 Q de Calidade, que certifican a excelencia e calidade dos cociñeiros e restaurantes de Galicia.
Nava Castro explicou que a enogastronomía converteuse na nosa comunidade na segunda motivación pola que os turistas nos elixen como destino e por iso, segundo afirmou, desde Turismo de Galicia, poténciase esta fortaleza da comunidade galega a través de programas que impulsan ao longo do ano a oferta culinaria desde diferentes ópticas. Neste senso, a directora de Turismo de Galicia fixo referencia a produtos turísticos que están a alcanzar gran éxito como o Outono Gastronómico ou as Rutas do Viño de Galicia, entre outros.
Por outra banda, a responsable de Turismo da Xunta destacou a importancia de que a próxima gala de Estrellas Michelin, que terá lugar o 25 de novembro, celébrese en Galicia, concretamente no emblemático Parador dos Reyes Católicos de Santiago de Compostela. “Este evento converterá a meta do Camiño no epicentro da restauración de alto nivel”, afirmou Nava Castro.
Convenio de colaboración
O showcooking celebrado no día de hoxe é unha actividade enmarcada no convenio de colaboración asinado por Turismo de Galicia e o Grupo Nove para continuar coa promoción conxunta da gastronomía de Galicia.
O convenio ten como finalidade a promoción conxunta de Galicia como destino turístico, promovendo e comercializando a gastronomía galega co obxecto de continuar potenciando a mesma como factor clave de reequilibrio territorial e de instrumento de difusión da excelente calidade dos nosos produtos da terra e do mar.
Xunto a iniciativa de hoxe, poranse en marcha outras accións de promoción como a edición de un pack promocional e informativo que servirá de carta de presentación da cociña de vangarda da nosa comunidade.
O obxectivo é reforzar a condición da gastronomía galega como reclamo turístico e poñer en valor a súa singularidade, autenticidade e capacidade de innovación.