• Na súa caseta propia haberá unha zona gastronómica, do restaurante da Biosfera ‘A artesa dá moza crecha’ e unha zona infantil con xogos populares durante toda a fin de semana.
A Reserva de Biosfera Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo participará na III edición de BioCultura os días 3, 4 e 5 de marzo en ExpoCoruña.
Na súa caseta propia haberá unha zona gastronómica, do restaurante da Biosfera ‘A artesa dá moza crecha’ e unha zona infantil con xogos populares durante toda a fin de semana.
O venres 3 de marzo, ás 13:00 horas celebrarase a presentación da Guía de Produtos de Excelencia da Reserva, e a posterior cata comentada de viños de Indicación Xeográfica Protexida Betanzos, por parte do catador Alejandro Paadín.
Despois do parón de mediodía, ás 17:00 horas, quenda do acto de recoñecemento e entrega de diplomasás empresas certificadas na Marca de Calidade dá Reserva de Biosfera; ás 18:30 horas, a presentación do proxecto “Leiriños solidarios”, a cargo de Vos Biosbardos e ás 19:00 horas, coñece o Centro de Promoción Agrícola e Gastronómica “Horta Daterra” en Miño, a cargo de Daterra.
O sábado 4 de marzo e en horario de mañá, desenvolveranse unha presentación e unha demostración. Ás 12:00 horas, daranse a coñecer as experiencias de Ecoturismo certificadas na Marca de Calidade dá Reserva de Biosfera: Roteiro Agroalimentario das Mariñas Coruñesas, Experiencias de Ecoturismo no Centro histórico de Betanzos e o roteiro do Río Pelamios, un espazo máxico e escondido dás Mariñas. Ás 13:00 horas, showcooking do restaurante da Biosfera “Brasa de Beche”, impartido polo seu cociñeiro Christian Vadell.
Xa pola tarde, ás 17:30 horas, o “Taller da Biosfera” dirixido ás familias para aprender a construír refuxios para morcegos; ás 18:00 horas, obradoiro de conservas con produtos locais e de tempada a cargo de Acastrexa e ás 19:00 horas, unha charla sobre o ‘branco lexítimo’ a cargo de Antonio Meixide, de Adegas Bordel.
Durante a xornada do domingo, 5 de marzo, tres eventos para apuntar na axenda en horario matutino, e outros tantos pola tarde. Ás 11:30 horas, presentación das experiencias de Ecoturismo certificadas na Marca de Calidade Reserva de Biosfera Mariñas Coruñesas: experiencia ecoturística “Mandeo.0”, eco roteiro Mandeo-Orballo e ascenso/descenso en kaiak polo río Mandeo e onda do Pedrido. Ás 12:00 horas, desfile e presentación do Entroido Tradicional de Samede, único Entroido Tradicional da Reserva.
Xa ás 13:00 horas, showcooking “A cociña ecolóxica e sostible dá Reserva de Biosfera Mariñas Coruñesas” a cargo de Lolo Mosteiro e Paula Martínez, de ‘A artesa dá moza crecha’. Posteriormente, ás 16:30 horas, degustación de té ecolóxico por parte de Orballo; ás 17:30 horas “Taller de Biosfera” dirixido a familias cun laboratorio creativo de reciclaxe de caixas e ás 17:45 horas a presentación do complexo turístico de Beche, a cargo de Suites Nature.