• O evento acolleu a unha boa afluencia de xente na que en todo momento respectáronse as distancias e as medidas de seguridade.
Éxito, un ano máis, da tradicional Feira dá Cebola Chata de Miño. Esta XX edición aderezou a programación estival co sabor deste produto tan destacado na comarca.
O evento acolleu a unha boa afluencia de xente na que en todo momento respectáronse as distancias e as medidas de seguridade.
A xornada arrincou pola mañá, ás 10.00 horas, coa apertura do mercado de artesanía e do tradicional. Neste último as casetas expuxeron, como non podía ser doutra forma, o produto estrela do municipio, a cebola chata, así como froitas e verduras. A feira estivo amenizada polo grupo de gaitas Asubíos dá chaira, que realizaron un pasacalles polo núcleo urbano. Acto seguido tivo lugar unha demostración de pintura en vivo a cargo de Javier Vidal Pantín.
Ás 12.15 horas levou a cabo do relatorio “Cando o verde é o que importa”, no que interviñeron como relatores os primeiros embaixadores da Chata de Miño, os gañadores ao mellor blogue de cociña de España por Canle Cociña, copropietarios e creadores de contidos en www.lacocinaesvida.com: Marco Soriano de Tejada e Ana Prieto.
A sesión vermú arrancaró ás 13.00 horas da man do grupo ‘Los jinetes del Trópico’. O público puido degustar empanada e churrasco na feira por conta do Club Náutico de Miño.
Para a xornada vespertina está previsto a venda de racións de empanada variadas de cebola chata de Miño , sobre as 19:00 horas.
Os nenos e nenas terán tamén actividades propias durante a xornada. Así, ás 20.00 horas, as pistas de Rabazal acollerán a actuación de Desastronauts, que aterrarán no municipio co seu espectáculo “ Máis alto aínda”. Clausúraa do evento será ás 23.00 horas cun espectáculo de fogos artificiais.
As persoas que acudiron ao evento puideron gozar, ademais, da exposición de creacións innovadoras, na cebola chata foi o ingrediente principal.