A iniciativa, enmarcada na Semana Europea da Prevención de residuos, realizarase do 22 ao 30 de novembro coa colaboración de 30 restaurantes
O Concello da Coruña, a través da Concellaría de Medio que dirixe Enrique Salvador, informa de que, con motivo da Semana Europea da Prevención de residuos, se poñerá en marcha a segunda edición da campaña Coru…ñam! que se desenvolverá en 30 restaurantes da cidade entre o 22 e o 30 de novembro.
A iniciativa, que o ano pasado foi pioneira en Galicia, ten como obxectivo contribuír ao aproveitamento dos alimentos e evitar convertelos en desperdicios. Deste modo, a campaña chegará a 30 restaurantes coruñeses que lucirán un distintivo da acción e informarán os seus clientes da posibilidade de levarse a comida sobrante á casa, para o que se lles facilitarán 6.000 friameiras e 6.000 bolsas reutilizables para o seu traslado.
En concreto, trátase Das lanchiñas, El 10, Taberna dá Penela, O secreto de Hemingway, Il Tocco Genovese, Lois Restaurante,Bocalino, A taberna de Cunqueiro, Taberna Gaioso, O’Secreto, a grellada de La Fama, Casa de comidas Porta Real, Piú Pecato, Sal e brasa, grellada Alcume, Le petite Bretagne, Bailén 4, cociña gregaHellas, Casa Cuba, Cambalache (María Pita e Concepción Areal), La Huerta, Oído Cocina!, Á casa do lume, Casa vasca, Sabores a tope,vinoteca Nova Lúa chea, Cidade, La taberna do arriero e Xestal.
O pasado ano a campaña logrou chegar a 5.632 persoas que foron informadas, das que ao 20% dos comensais lles sobrou comida. A campaña logrou evitar que 315 quilos de alimentos se convertesen en residuos.
A Semana Europea da Prevención de residuos é un proxecto apoiado polo Programa LIFE¬¬+ da Comisión Europea co obxectivo de aumentar a concienciación sobre a prevención na xeración de residuos. Ao final da semana obterase un rexistro da cantidade de usuarios participantes e dos residuos evitados, datos que serán remitidos á plataforma de xestión europea para completar os que se realizasen no resto de proxectos que se leven a cabo en todo o continente.