Tuesday 28 de October de 2025

Coruña Cociña pon en marcha o Roteiro do Vermut xunto a Vermut Rivera de Estrela Galicia


Trece locais de Coruña Cociña ofrecen tapas exclusivas maridadas con Vermut Rivera de Estrela Galicia.

Unha proposta para gozar do aperitivo máis clásico co selo creativo dos chefs de Coruña Cociña.

O domingo deu comezo unha nova acción impulsada pola Asociación de Cociñeiros da Coruña, Coruña Cociña: o Roteiro do Vermut, unha proposta gastronómica que une a cociña local cun dos aperitivos máis emblemáticos.

En colaboración con Vermut Rivera de Estrela Galicia, a iniciativa propón unha experiencia gastronómica urbana en 13 locais de Coruña Cociña, onde se pode degustar unha tapa especial acompañada de vermut. O roteiro estará activa ata o 2 de novembro.

Durante esta semana, o público poderá percorrer os establecementos participantes, degustar as súas elaboracións e elixir as súas tapas favoritas, poñendo en valor a diversidade, a creatividade e o produto local que caracterizan á cociña coruñesa.

Locais participantes e tapas:

1. Greca Bar: Ensalada rusa

2. Pablo Gallego: Gilda

3. Terreo: Mexillóns en escabeche

4. Ultramarinos Galera: Molete serranito

5. Bar 23: Bravas

6. Restaurante Peculiar: Navallas en escabeche de mandarina

7. Charlatán: Tosta de sardiña e higos

8. Pracer: Xurelo soasado con escabeche de tomate

9. Ou Lagar dá Estrela: Carpaccio de gambón ao allo

10. Millo: Pappardelle con steak tartar

11. A Espiga: Cogomelos de tempada guisadas, xema e salsa aireada de queixo San Simón

12. Cabala 14: Usuzukuri de sargo con ourizo e lima

13. Culuca: Callos

O Roteiro do Vermut reforza o compromiso de Coruña Cociña coa promoción da gastronomía local, a colaboración entre establecementos e a posta en valor do produto galego, neste caso a través dunha proposta informal e participativa que conecta directamente co público.

Con esta acción, a asociación continúa consolidando o seu calendario de actividades de 2025, que busca dinamizar a oferta gastronómica da cidade e proxectar a creatividade dos chefs coruñeses.

Deja un comentario