Friday 10 de October de 2025

A Reserva de Biosfera prepara ao persoal de comedores escolares no deseño de menús saudables conforme ao novo Decreto


• Mariñas Coruñesas no seu proxecto EcoComedores polos produtos de tempada para a alimentación dos alumnos

• A formadora demostrou que con 0.96 euros lógrase un menú con crema de verduras, lasaña de lentellas e cremas de cabaza

A Reserva de Biosfera Mariñas Coruñesas promove a a introdución de produtos de proximidade en comedores escolares cunha nova formación para persoal de cociña. Nesta ocasión tratouse dun taller de cociña de tempada.

A sesión, dirixida pola cociñeira da Rede Chef 2030, Sandra Varela, estivo centrada nos requisitos e criterios para a programación de menús escolares recollidos no Real decreto 315/2025, para o fomento dunha alimentación saudable e sostible en centros educativos, o cal entrará en vigor paulatinamente a partir da primavera do próximo ano. Devandito Decreto recolle unha serie de criterios nutricionais e de sustentabilidade para a contratación, adquisición e oferta de alimentos e bebidas en comedores escolares.

A formación teórica complementouse cunha parte práctica durante a cal se elaborou un menú tipo composto por crema de verduras de tempada, lasaña de lentellas e cremas de cabaza con salsa de alfarrobeira. Este menú, que emprega proteína de orixe unicamente vexetal, supuxo un custo aproximado de 0,96 € por comensal

Esta iniciativa enmárcase no proxecto EcoComedores, coordinado por Mariñas Coruñesas e o que participan ademais como socios a Escola Infantil Municipal A Buguina, que acolleu esta formación nas súas instalacións, e a Fundación Juana de Vega.

EcoComedores pretende que o comedor dos centros escolares convértase nun espazo de educación que transmita os valores dunha alimentación saudable e fundamentada nunha produción e comercialización respectuosas co medio ambiente. Para iso traballa para a utilización de alimentos procedentes dunha agricultura de tempada, de proximidade e ecolóxica.

A Reserva de Biosfera agradeceu a implicación dos asistentes e a acollida brindada polo persoal da EIM A Buguina no taller, que tivo lugar o pasado venres.

A actuación está financiada pola Fundación Daniel e Nina Carasso e a través do Programa Leader PEPAC 2023-2027.

Deja un comentario